Ostale usluge

IZBJELJIVANJE ZUBI

Danas se za izbjeljivanje zuba koriste razne paste i otopine. Kemijska sredstva otapaju površni sloj cakline i/ili oksidiraju zubnu supstancu. Takav tretman obavezno uključuje zaštitu nekim od preparata fluora. U određenom broju slučajeva pacijenti osjećaju bol na slatko, hladno i vruće. Pojačana osjetljivost zuba uglavnom je privremena i postepeno nestaje nakon prestanka izbjeljivanja. Nakon izbjeljivanja zubi su pojačano osjetljivi na obojenu hranu i pića (kava, gazirani sokovi, čaj, vino) pa ih treba izbjegavati. Nakon izbjeljivanja treba izbjegavati i duhanske proizvode jer vraćaju tamnu boju zubu. Lijepo je imati svijetle zube. Boja zuba se može promijeniti na različite načine. Pa sad kad već izbjeljujemo zube ili radimo most, neka zubi barem budu bijeli. Ipak, oprez! Zub ima svoju prirodnu boju koja ima čitavi niz vizualnih efekata. S godinama zubi postaju tamniji, ali zadržavaju svoja optička svojstva. Stoga, kada stavljate mostove razmislite želite li da svi vide kako imate lijepe nove jednobojne bijele zube kakve prije niste imali, čak ni kao dijete, ili želite prirodne zube koji će uljepšati Vaš izgled…

ZUBNI UKRASI

Naglasite zdrav, bijel i blistav osmijeh, SKYCE zubnim ukrasima!

DENTALNE KRUNICE I MOSTOVI
Svaki izvađen, slomljen ili karijesom razoren zub može se nadomjestiti   Fiksnim nadomjescima zuba koji nedostaju (mostovi) i zuba sa slomljenom ili destruiranom krunom (krunica). Izrađuju se od keramike i bojom u potpunosti odgovaraju Vašim okolnim zubima te čine zubni niz potpunim.

LJUSKICE

Veneers ili ljuskice keramički su laminati koji se stavljaju na prednje površine zuba da bi se dobila svjetlija boja, zatvorili prostori ili reparirali okrhnuti ili potrošeni zubi. Ljuskice su tanke i kao djelomična krunica pokrivaju samo vidljivi dio zuba.  Uglavnom se rade na prednjim zubima. S keramikom kao materijalom može se postići izvrsna estetika, a s razvojem tehnologije postižu se sve tanji laminati. Kada se ljuskice stave na zub, on ne izgleda deblji. Ljuskice se mogu optimalno prilagoditi individualnoj boji, obliku i površini zuba. Prednost im je što se jednostavno mogu prekriti deformacije i obojenja zuba. Cijena im odgovara cijeni keramičke krunice, ali je potrebno manje brušenja prirodnog zuba. Međutim, zbog relativno male i ravne plohe na koju se lijepe, osjetljive su na prejake sile. Stoga nisu preporučljive kod, primjerice, pacijenata koji škripe zubima jer ih prejake sile mogu otrgnuti sa zuba.

NAGRIZNE UDLAGE
Ovdje je riječ je o udlagama koje pokrivaju žvačne plohe gornjih ili donjih zuba, a služe za stabilizaciju i rasterećenje temporomandibularnog (čeljusnog) zgloba i pripadajućih žvačnih mišića. Individualne su, tj. izrađuju se u zubnom laboratoriju nakon uzimanja otiska. Neke od indikacija: – bol u području čeljusnog zgloba – bol u području žvačnih mišića – nemogućnost otvaranja usta – škljocanje u zglobu – glavobolja – noćno škripanje (bruksizam)